راهنمای انتخاب رنگ برند
رنگ برند چیست؟

درباره رنگ برند چه می دانید؟ انتخاب رنگ برند از اهمیت ویژه ای برخوردار است این موضوع بسیار مهم بوده و بر درک مشتریان تاثیر زیادی خواهد داشت. انتخاب رنگ مناسب برای برند یک امر بسیار حساس است. این فرایند به صورت کاملا علمی و موشکافانه و بسیار چالش برانگیز است. در هنگام طراحی سایت می توانید از در کنار رنگ های اصلی برند که جزء هویت اصلی برند به شمار می رود می شود از از رنگ های متعدد دیگری استفاده کرد. نکته ی مهمی که در اینجا وجود دارد در صورتی که در بین رنگ ها هارمونی مناسبی وجود نداشته از قدرت اصلی رنگ ها کاسته می شود.

هرکدام از رنگ ها چه تاثیری در مخاطب می گذارد

اگر شما قصد دارید کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنید باید به این امر توجه داشته باشید که علاوه بر نام بزرگ برای یک محصول فوق العاده و درجه یک در کنار طرح یک بازاریابی مناسب عناصر دیگری نیز وجود دارند که در موفقیت شما تاثیر بسیار زیادی دارند. یکی از مهم ترین عوامل انتخاب رنگ مناسب برای برندتان است. ممکن است شما فکر کنید در نگاه اول مخاطبان ممکن است فکر کنید که به شکل چند دقیقه ای جذب جزئیاتی مانند لوگو و عناصر به کار رفته در طراحی سایت شوند اما این گونه نیست مهم ترین مسئله در طراحی سایت انتخاب رنگ برای برند یا رنگ تجاری برند است که بر روی مخاطبان شما تاثیر می گذارد و باعث جذب آن ها می شود. اگر بخواهیم این مسئله را از دید علمی مورد بررسی قرار بدهیم باید بگوییم که ثابت شده است که مسئله ی پردازش رنگ در ذهن انسان ها بسیار قدرتمند است و باعث می شود که احساسات افراد در ناخودآگاه آن ها تحت تاثیر قرار بگیرد.

در ارتباط با اهمیت تاثیر رنگ برند باید به این مسئله اشاره کنیم که اگر این امر درست و به جا استفاده شود تاثیر زیادی در دیدگاه مشتریان دارد و باعث می شود که آن ها وادار به خرید از شما بشوند. در انتخاب رنگ برای برندتان باید به چند نکته ی کلیدی توجه کنید ابتدا رنگی را متناسب با فعالیت خود انتخاب کنید تا مخاطب در نگاه اول متوجه شود که حوزه ی فعالیت شما در چه زمینه ای است به عنوان مثال در سرگرمی یا انرژی فعالیت کنید. پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ی اصول انتخاب رنگ سایت را نیز مطالعه بفرمایید.

مسئله ی دیگر توجه به روانشناسی رنگ ها است به عنوان مثال باید بدانید که رنگ آبی باعث ایجاد حس دوستی بین افراد می شود. باید توجه کنید رنگی که انتخاب می کنید با کمپانی شما هماهنگ باشد به عنوان مثال اگر می خواهید برای کمپانی هایی که در زمینه لوازم تزیینی و دکوری یا گل و گیاه فعالیت می کنند رنگ قرمز را انتخاب کنید تاثیر بسیار مثبتی در مخاطب شما خواهد داشت. می توانید از رنگ نارنجی برای کمپانی های ورزشی و مربوط به انرژی استفاده کنید. توجه داشته باشید که رنگ برند انتخابی شما با

برای هر کسب و کاری چه رنگی مناسب است

رنگ برند ها در کسب و کار آن قدر اهمیت دارد که برخی از برندهای معروف دنیا را با رنگ شان می شناسیم به عنوان مثال مک دونالد را با رنگ قرمز و زرد و ال جی را با قرمز متمایل به سرخابی می شناسیم. توجه داشته باشید که به کارگیری رنگ ها در کسب و کار شما نشان دهنده ی معنای بسیار عمیق و جالبی است. زمانی که قصد دارید با یک حرفه و رنگ خاص برند یا کسب و کارتان را به مخاطبان خود معرفی کنید نیاز به دانش و آگاهی در زمینه ی روانشناسی رنگ ها خواهید داشت. قصد داریم در ادامه معانی رنگ های اصلی را معرفی کرده و با معانی آن آشنا شوید، مطمئنا قبل از انتخاب رنگ برند این سوال برای شما پیش خواهد آمد رنگ کسب و کار شما چیست؟

رنگ سازمانی در برندینگ
رنگ سازمانی و نماد گرایی
رنگ سازمانی در برندینگ :

رنگ ها دارای قدرت و انرژی هستند، در این مقاله به شما خواهیم آموخت که چگونه از قدرت رنگ در هویت برند تجاری خود استفاده نمایید.

لوگو یا علامت تجاری شما یک تصویر بصری است که شامل اشکال، نماد، اعداد، تایپوگرافی است. اما یکی از مهمترین عناصر آن رنگ سازمانی است، رنگ عنصری است که مردم در ذهن خود ثبت می کنند و تحقیقات نشان می دهد که تا ۸۰% بر رشد برند تجاری شما تأثیر دارد.

هنگامی که رنگ سازمانی با هویت برند شما درگیر می شود، از یک سو می تواند براحساسات و نگاه مخاطب تأثیر بگذارد و هنگامی که در عمل با آن روبرو می شویم می تواند شما را درجمعیت بین رقبا نمایان سازد. رنگ سازمانی در برندینگ

مطالعات نشان می دهد که در اولین برخورد مشتری با محصول شما تا ۹۰ درصد انتخاب او براساس رنگ شکل می گیرد. رنگ مشخص می کند که مشتریان در مورد شخصیت نام تجاری شما چه تصمیمی و چه قضاوتی داشته باشند. رنگ می تواند خاص بودن و ارزش های هویت برند شما را نیز نمایان کند.

پس برای یک طراح یا صاحب کسب و کار مهم است که معانی رنگ و نماد گرایی را بداند تا بتواند درخصوص هویت رنگ سازمانی تصمیمات آگاهانه ای را بگیرد.

مثلاً اگر شما یک رنگ با روحیه ی آرامش را برای کسب و کار ورزشی انتخاب کنید، ممکن است فروش برند خود را در جذب بازار به سمت منفی هدایت کنید. پس حال چگونه رنگ سازمانی خود را انتخاب کنیم تا هویت برند ما و رنگ سازمانی ما بتوانند روند رو به رشدی را در ترکیب با یکدیگر برای ما فراهم آورند.

در مورد روانشناسی رنگ ها بیشتر بدانید
رنگ قرمز:  تهدید، شور، هیجان و انرژی

مفهوم رنگ قرمز در کسب وکار : رنگ قرمز در استفاده برای برند های تجاری می تواند نمایان گر و قابل مشاهده باشد.

این توانایی را دارد که از آرامش دوری کند و هیجان درونی شما را نمایان سازد. از یک طرف خطر و هشدار را یادآوری می کند و از طرف دیگر عشق و اشتیاق را . رنگی جسور و پرانرژی که می تواند قدرت و اعتماد به نفس برند تجاری شما را در سطح بالایی قراردهد.

استفاده از قرمز در رنگ سازمانی : و از آن جا که رنگ قرمز به معنی قدرت است بهترین راه برای نشان دادن شما در بین رقیبان است.

در عین حال می تواند در جمعیت انبوه تبلیغات خود را به خوبی نشان دهد. به طور مثال برند تجاری بانک ملت از رنگ قرمز استفاده می کند تا قدرت خود را نمایان سازد و عین حال از کل برند های بانکی در کشور خود را متمایز سازد، احساس گرما و اعتماد به نفس را ایجاد می کند و همچنین بخشی از رنگی که در پرچم کشورمان ایران است.

و یا برند تجاری دیجی کالا که رنگ قرمز در هویت بصری خود را کمی در حالت روشن استفاده کرده است و نشانی از اعتماد، قدرت و در عین حال جاری بودن مثل خون را نشان می دهند.

رنگ نارنجی : تازه، جوان، خلاق، و ماجراجو

مفهوم رنگ نارنجی در کسب و کار : به گرمی قرمز و خوش بینی زرد، نارنجی به فعالیت و انرژی ارتباط می دهد. همچون یک پرتقال نارنجی که با ویتامین c خود سلامت، نشاط و احساس انرژی را یادآور می شود.

استفاده از نارنجی برای رنگ سازمانی : نارنجی با سرگرمی و جادوئی بودن همراه است. پس به خوبی برای برند های جوان و پرانرژی مناسب است و سیستم های لوکس و سنتی دوری می کند.

نمونه آن برند مک دونالد که با ترکیبی از رنگ نارنجی همیشه با قرمز همراه می شود تا انرژی، سلامت و اعتماد را به سمت خود هدایت کند و جوانی را به مشتریان نشان دهد.

رنگ مناسبی برای آژانس های تبلیغاتی که خلاقیت و انرژی را با هم می خواهند نشان دهند و به دنبال هنرهای جادویی خود برای توسعه کسب و کارها هم هستند. در ایران هم می توان به رنگ سازمانی مینو اشاره کرد که با این رنگ خود را به خوبی در ذهن ما جای داده.

رنگ زرد : خوش بین، شاد، بازیگوش و مبارک

مفهوم زرد رنگ سازمانی، زرد رنگ آفتاب است، زرد لبخند شما را نشانه می رود. رنگی که از راه دور هم خود را نشان می دهد و به همین دلیل برای علائم راهنمایی استفاده می شود. ارتباط شاد، دوستی و انرژی همراه می شود.

در عین حال رنگ احتیاط و کنترل هم هست و حتی در نوار خطر هم خود را جای داده است.

استفاده از رنگ زرد در هویت برند :  رنگ زرد، رنگ گران قیمت است. وقتی شادی و خوشحالی را با احتیاط ترکیب می کنید به یک احساس لوکس دست پیدا می کنید و تصمیم مصرف کننده به شدت در تأثیر آن قرار خواهد گرفت.

اگر می خواهید به چنین درکی برسید و مشتری را با خود همراه کنید رنگ زرد بخشی از رنگ سازمانی و هویت بصری برد شما خواهد بود. رنگ سازمانی در برندینگ

نمونه این رنگ را درحالت ملایم می توانید در هویت سازمانی ایرانسل هم مشاهده کنید. ترکیبی با رنگ سرمه ای که خاص بودن، دیدگاه روشن و احساس لوکسی را برای شما فراهم آورده ایم.

زرد کامل هم می تواند خطرناک باشد، اما اگر آن را کمی ملایم کنید می تواند آرامش را به ذهنها بازگرداند و در کنار یک تایپو گرافی ساده انگیزه های شادی را انتشار دهد.

رنگ سبز : طبیعی، زندگی و حیاط،  ثروت و اقتدار

مفهوم رنگ سبز سازمانی : سبز دارای معنی بسیار رایج است که کاملاً پارادوکسانه هستند. یکی از طبیعت و محیط زیست دیگری مالی  و ثروتمندانه. سبز روشن در طبیعت سیر می کند و نشانه زندگی گیاهی و حیاط و رشد و به طور کلی به معنی سبز بودن، ساختار طبیعی و ارگانیک دارد. همین سبز کمی تیره تر در معنای ثروت وشکوه و با ثبات همراه است.

کاربرد رنگ سبز در کسب و کار : در استفاده از این رنگ بسیار دقت کنید، وقتی سبز شما روشن می شود، نشانه رشد و حیاط است اما اگر به سمت تیره سوق پیدا کند غنی بودن ، اعتبار و ثروت و فراوانی را نمایش می دهد.

در برند تجاری پگاه رنگ سبز روشن را در کنار آبی برای محصولات لبنی مشاهده می کنید که نشانه رشد، حیاط و طبیعی بودن است. در محصولات دلپذیر رنگ سازمانی قرمز است با پشتیبانی رنگ سبز تیره که نشانه اعتبار و غنی بودن سازمان است و اقتدار او را به نمایش می گذارد.

بانک رفاه رنگ سبز دارد یا بانک کشاورزی با ترکیبی از زرد و طلایی که نشانه غنی بودن و توسعه را در امور مالی نمایان می سازند و رنگ سازمانی آن ها را به ذهن مخاطب وارد می کند.

رنگ آبی : ارتباطی، قابل اعتماد، آرام بودن و حتی افسرده

مفهوم آبی در رنگ سازمانی : رنگ آبی یک رنگ توجیهی است. گاهی کیفیت و گاهی اطمینان سازی و ارتباطات قدرتمند بودن را نمایش می دهد. نمونه مشخص این ارتباط فیسبوک، توییتر و سامسونگ هستند.

گاهی هم نشانه قدرت سازمان ها است. همچنین این رنگ می تواند به صورت لایت یا روشن آرامش و هماهنگی دریا و آسمان را به شما نشان دهد. با این حال آبی همیشه یک احساس عاطفی را نمایان می سازد. و گاهی هم ناراحتی و افسردگی.

کاربرد آبی در رنگ سازمانی : آبی تیره عمق شما را نشان می دهد و قابل اطمینان بودن و تخلیه ی احساسی را به همراه دارد. درست مثل سبز باید بین روشن و تیره آن دقت زیادی شود تا احساس برند شما را به خوبی به مخاطب انتقال دهد.

رنگ سازمانی بانک صادرات یک آبی ملایم است که در عین قدرت، آرامش و امنیت را به شما نشان می دهد و یا رنگ سازمانی فیس بوک تیره است که عمق ارتباط و دریایی بودن اطلاعات را به نمایش می گذارد.

رنگ سازمانی اسکایپ یا توییتر یک آبی جذاب و روشن است و ارتباطات مؤثر را به شما نمایش می دهد، رنگی که مخاطب به راحتی در ذهن خود آن را ثبت می کند.

 رنگ بنفش : مجلسی و پادشاهی، روحانی و اسرار آمیز

مفهوم بنفش در رنگ سازمانی برند : بنفش اندکی آرامش دارد و به طور سنتی نشانه سلطنت و عظمت و یا نجیب بود را دارد. یک کیفیت روحانی  و مرموز سایه های تیره از رنگ بنفش لوکس بودن و یا شادابی را نشان  می دهد. درحالی  که سایه های روشن آن زنانه تر، احساسی و حتی دلتنگی را نمایان می سازد.

استفاده از رنگ بنفش در کسب و کار : مخاطب این رنگ بیشتر خانم ها هستند، تحقیقات نشان می دهد که خانم ها این رنگ را با نگاهی ویژه  مخاطب خود قرار می دهند و از دیگر رنگ ها بیشتر می پسندند ولی به طور کلی رنگ مشتری پسندی است در مجله Forbes رنگ بنفش جز زنگ سازمانی ۱۰۰ شرکت برتر در سال ۲۰۱۴ بوده است.

نمونه این رنگ را می توان در بانک اقتصاد نوین به عنوان رنگ سازمانی در ترکیب با آبی دید که می تواند عظمت ، آرامش و خوب بودن را برای این برند تجاری نمایان سازد.

ترکیب رنگ بنفش با رنگ طوسی مخاطب جنسی آن را حذف می کند و توسط هر دو گروه مخاطب آقا و خانم مورد پسند قرار می گیرد رنگی که در برند LG هم قابل مشاهده است.

 رنگ قهوه ای : ارگانیک، سالم، ساده و صادقانه

مفهوم رنگ قهوه ای در رنگ سازمانی برندها : قهوه ای برای محصولات غذایی سالم و ارگانیک و همچنین در فست فودها یا آرایش و زیبایی هم مورد استفاده قرار می گیرد. در طبیعت این رنگ الهام بخش احساسات سلامت نظم و در عین حال ساده، قوی و بادوام بودن است و می تواند بیان کند که برند شما می تواند خاصیت مراقبت را برای مشتری داشته باشد.

کاربرد رنگ قهوه ای در کسب و کار : قهوه ای را در رنگ سازمانی برند خود با احتیاط استفاده کنید، این رنگ می تواند برای مردم احتیاط  آور باشد و آن ها را در فکر فرو ببرد.

برای محصولات ساختمانی و برندهای تجاری حوزه ساخت و ساز مثل کاشی و سرامیک رنگ خوبی است و مفهوم خاک را یادآوری می کند. به طور مثال درحوزه های دیگر می توان به رنگ سازمانی بانک آینده اشاره کرد که به جرآت می توان گفت از این رنگ به خوبی استفاده نکرده است و با توجه به حوزه فعالیت و آرمان های این بانک رنگ قهوه ای رنگ خوبی نیست.

اما برند غذایی فرمند به خوبی از این رنگ در لایه های هویت بصری برند خود استفاده کرده است و با ترکیب آن با زرد طلایی توانسته مخاطب را به خوبی از نظر ذهنی آماده خرید کند. رنگ سازمانی در برندینگ

رنگ صورتی : زنانه، احساساتی و عاشقانه و هیجان انگیز

مفهوم صورتی در رنگ سازمانی برند: رنگ صورتی مدت زمان طولانی است که برای زنانگی و رنگ دخترانه شناخته می شود. با این حال یک رنگ کاملاً خاص است و با توجه به شدت آن می تواند معانی آن هم تغییر کند. صورتی روشن اغلب به عنوان رنگ دخترانه و رسمی است و شیرینی را منتقل می کند.

درحالی که طیف های رنگ صورتی می تواند احساساتی و عاشقانه به نظر برسد. در مقیاس دیگر رنگ صورتی تیره می تواند جوان بودن و انرژی و هیجان را نمایش دهد، در منازل استفاده از صورتی با ترکیبات طلایی یا سفید حالتی گرافیکی، هنری ایجاد می کند و مخاطبین خاص خودش را به همراه دارد.

کاربرد صورتی در کسب و کار : در استفاده از این رنگ بسیار مطالعه و تحقیق کنید زیرا شدت کم و زیاد آن می تواند کاملاً گروه مخاطب هدف شما را تغییر دهد.

اگر در برند های ایرانی بخواهید بررسی کنید رنگ صورتی حضور پررنگی ندارند، شرکت رایتل یک نمونه از رنگ صورتی است که بسیار حرفه ای در رنگ سازمانی خود از آن استفاده کرد. در برند های خارجی اما این رنگ در بیش از ۹۵% موارد برای برندهای زنانه استفاده شده است.

رنگ سیاه : پیچیده، رسمی، لوکس و غم انگیز

مفهوم سیاه در رنگ سازمانی برند : شاید بی رنگ بودن بسیار ساده باشد، اما جالب است بدانید سیاه و سفید بودن اگر به طور مناسبی استفاده شود تأثیر زیادی در یادآوری برند تجاری شما دارد. سیاه همیشه جدی گرفته می شود و این نشان دهنده قدرت رنگ سیاه است، لوکس، پیچیده، و انحصاری.

درعین حال مرگ، رمز آلودگی و شرارت را نشان می دهد، گاهی هم برای عزاداری و به رسمیت شناخته شدن و کلاسیک به نظر می رسد.

کاربرد رنگ مشکی در کسب و کار : این رنگ کنتراست های زیادی دارد، با نوارهای زرد و طلایی لوکس می شود. با سفید جسورانه و ساده است و مات و براق آن هم می تواند ذهن های متفاوت نشان دهد.

به طور کلی بیشتر برند های لوکس و مطرح از آن استفاده می کنند. در برندهای تجاری اصولاً شاهد ترکیب آن در یک گرادیان با خاکستری و طلایی هستیم که اقتدار را نمایش می دهد، مشکی رنگی برای جلوه بیشتر دیگر رنگ هاست.

اگر شما یک شرکت ارتباطی هستید با زمینه مشکی و خطوط آبی می توانید خود را از رقبا به عنوان برند لوکس جدا کنید و این هنر طراحی گرافیک و جرآت در ساختار هویت سازمانی را می طلبد ولی مطمئناً نتیجه آن می تواند شگفت آور باشد.

رنگ سفید : خالص، ساده، بی گناه و مینیمالیسم

مفهوم سفید در رنگ سازمانی برند : سفید بیان گر خلوص و سادگی و بیگناهی است و در عین حال کمال را به تصویر می کشد، رنگ سفید برای انتقال پیام برند ها به شدت استفاده می شود. برند اپل با رنگ سفید سادگی محصولات و عملکرد خود را نمایش می دهد. این رنگ می تواند ناراحتی یا ناپایداری را هم بیان کند.

طراحان گرافیک اصولاً در استفاده از رنگ سفید کیفیت، تمیزی، و مدرن بودن را مد نظر مخاطب قرار می دهند. رنگ سازمانی در برندینگ

کاربرد رنگ سفید در کسب و کار : در استفاده از رنگ سفید شما ساده و شفاف به نظر می رسید پس باید دقت کنید تا چه میزان این رنگ را قالب کسب و کار خود کنید.

رنگ سازمانی نایک یا آدیداس اصولاً سفید است اما باتمام رنگ ها با درصدی مشخص ترکیب می شوند تا به جای سادگی و بی روحی، حذابیت های خود را نمایش دهند.

رنگ سازمانی کاله یا رامک سفید است اما آن را با قرمز یا سبز ترکیب می کنند تا برای هرمحصول هدف خود را به مخاطب منتقل نمایند و سادگی پرانرژی را درذهن او نمایش دهند.

رنگ سفید در همه برندها و هویت بصری آن ها به عنوان یک رنگ خنثی وجود دارد و تنها شدت آن است که باعث می شود رنگ قالب باشد و یا رنگ دیگر را بهتر نمایش دهد.

چند رنگی – مولتی کالر : تنوع انتخاب رنگ سازمانی

مفهوم چند رنگی در رنگ سازمانی برند: چرا برخی  برندها چند رنگی هستند، گوگل، المپیک و یا NBC چه دلیلی برای این چند رنگ بودن دارند؟ وقتی شما برند جهانی دارید که می خواهید مخاطبین گسترده ای را مورد هدف قرار دهید یکی از آیتم های رنگ سازمانی در طراحی گرافیک شما تنوع رنگی است.

کاربرد رنگی بودن در کسب و کار : اگر کسب و کار شما نیاز به چاپ دارد، این چند رنگ بودن می تواند هزینه های سنگینی برایتان در پی داشته باشد. البته اگر کسب و کار آنلاین دارید، این موضوع کاملاً متفاوت خواهد بود.

البته نکته دیگر آن است که شما در چاپ ها و مانیتورهای مختلف هم به یک شکل دیده نخواهید شد. شما اما در نهایت رنگی هستید. پس اگر می خواهید مثل گوگل شاد و هیجان انگیز باشید از قالب مولتی کالر استفاده کنید و کسب و کارتان را متحول کنید.

انتخاب رنگ سازمانی

انتخاب رنگ سازمانی کار ساده ای نیست، اما بسیار مهم است، سؤالات زیر را بررسی کنید تا به نتیجه دسترسی پیدا کنید

در مورد هویت بصری بیشتر بدانید
ما در بارنا با استفاده از تیم حرفه ای و تخصصی گرافیست و برندینگ متناسب با کسب و کار شما هویت بصری را میسازند. دریافت مشاوره

 

 

دسته بندی ها: وبلاگ